Home

Gisteren was ik aanwezig bij de Women in Leadership Masterclass, georganiseerd door RSM MBA Marketing & Admissions. Daar sprak Dr. Dianne Bevelander van het Erasmus Centre for Women and Organisations.

Wat mij vooral bijgebleven is, is het feit dat vrouwen vaak zelf onderdeel zijn van de gender bias. Onbewust waarschijnlijk, omdat we op deze manier zijn opgevoegd (nature vs nurture). Zo voelt de gelijkheid van vrouwen bijna een werkwoord, een competentie. Waarin je dus bewust onbekwaam kunt zijn.

Één van de zaken die zij daarom aanhaalt is: never bring a woman down. Zeg iets positiefs of zeg het niet. Want als wij elkaar al niet meer helpen, wie dan wel?

Stats

De statistieken kennen we allemaal wel: in Nederland is maar 5% van alle CEO’s een vrouw. Het percentage in middle management ligt iets hoger, maar de grootste groep is non-executive. En dat terwijl de toevoeging van een vrouw aan een men-only team de output van dit team aanzienlijk verhoogt. Dit werkt andersom trouwens ook: in een women-only team, werkt de toevoeging van een man ook aan de ROI van het team.

Het gaat dus niet alleen om de basisrechten van de vrouw (gelijke lonen, etc.), maar vooral om diversity. Waar wel degelijk een (business)case voor is. Spread the word! 

More…

Buy…

Watch…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s