Home

Men zegt dat een ‘gemiddelde CEO’ zo’n 4 a 5 boeken per maand leest. Je wordt natuurlijk geen CEO door boeken te lezen, maar het is niet gek om een gewoonte over te nemen van personen die deze gerespecteerde positie innemen.

In 2018 was mijn voornemen om 12 boeken (‘maar’ 1 per maand dus) te lezen en dat is gelukt. Daarom ga ik er in 2019 mee verder en ik deel graag de boeken en mijn bescheiden mening hierover.

Januari: Becoming van Michelle Obama **

Op 17 april ben ik met 15 vrouwelijke collega’s naar Michelle’s boek presentatie in de Ziggo Dome geweest. Als voorbereiding daarop wilde ik graag haar boek Becoming lezen. Ik las niet eerder een biografie, maar was positief verrast. Het boek las, zeker na het eerste gedeelte van haar jonge jeugd, erg makkelijk weg en gaf een interessant inkijkje in het leven van deze First Lady. Het heeft ook mijn interesse in de Amerikaanse politiek ietwat aangewakkerd. Het werd me tijdens het lezen van dit boek namelijk wel duidelijk dat ik weinig weet van het proces van de verkiezingen en alles daar omheen.

Februari: Norwegian Wood van Haruki Murakami *

De boeken van Haruki Murakami kwamen steeds voorbij op Goodreads en veel Twitteraars raadden ze aan. Daarom begon ik in februari aan iets out mijn comfort zone: Norwegian Wood. Halverwege tweette ik al dat ik het boek vooral bijzonder vond. Persoonlijk vond ik ook dat het boek iets teveel seks bevat (zonder echte reden of functie). Het was een prima afwisseling van de managementboeken en las oké weg, maar het is niet helemaal mijn stijl. Misschien heb ik het verkeerde boek van Murakami uitgekozen.

Maart: Start with why van Simon Sinek **

Ik, en ook de collega’s die het boek na mij hebben gelezen, zijn nog weken in de why-modus geweest. Dit is zo’n boek dat je echt aanzet tot nadenken, en actie zelfs. Sinek is natuurlijk een bekende en velen zullen zijn video’s over de Golden Circle en de The Infinite Game wel gezien hebben. Een aanrader wat mij betreft! Geen zin of tijd om te lezen? Dan kun je ook deze TED Talk bekijken.

April: The Casual Vacancy van J.K. Rowling **

Een collega gaf me dit boek – als fervent Harry fan – en ik moest toch even wennen. Mede door de hoeveelheid personages en misschien wel door de verwachtingen (fout #1). De eerste hoofdstukken moest ik even doorploeteren, maar daarna kon ik het boek lastig wegleggen. Op Goodreads schreef iemand: This is a book that is never about the destination but about the journey, en daar kan ik het alleen maar mee eens zijn. Lees daar ook vooral de reviews.

Mei: Stand-up Theology van Tim Vreugdenhil **

Tim beschrijft zichzelf als een stand-up dominee. Hij sprak enige tijd geleden in een dienst en toen heb ik zijn boek opgezocht. In een tiental hoofdstukken met titels als ‘stress’, ‘food’, ‘netwerk’, ‘fomo’ en ‘bubbel’, pakt hij een actueel onderwerp en koppelt dat aan bijbels verhalen om zo tot verrassende inzichten te komen. Hij doet dit op een leuke manier in korte verhalen, zonder belerend te zijn, en altijd met een vleugje humor en zelfreflectie. Een fijne verzameling van verhalen die je per hoofdstuk aan het ontbijt zo wegleest.

Doe je ook mee met de reading challenge?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s