Home

Het voornemen voor 2020 om weer 12 boeken te lezen gaat beter dan verwacht. Zoals jullie al lazen in mijn year in books 2019 wilde ik graag wat meer fictie lezen, en dat is tot nu toe gelukt! Daarnaast ben ik voor mijn werk veel onderweg geweest en zijn vliegtuigen, luchthavens en hotels een ideale plek om een boek te lezen. Je moet toch iets als je alleen onderweg bent.

Tot nu toe las ik om en om, fictie en non fictie:

  • The moment of lift van Melinda Gates ***
  • De vrouw in de kooi van Jussi Adler-Olsen
  • Everything is f*cked van Mark Manson *
  • De fazantenmoordenaars van Jussi Adler-Olsen
  • Het water komt van Rutger Bregman **
  • De noodkreet in de fles van Jussi Adler-Olsen
  • Grip! van Rick Pastoor ***

Fictie

Ik ben ondertussen gestart in boek 4 van de Serie Q van Jussi Adler-Olsen: Dossier 64. De boeken vertellen natuurlijk een ander verhaal, maar de opbouw blijft hetzelfde. Ik word er daardoor iets minder ingezogen, het voelt een beetje als een herhaling. Alsnog is het prettig om ter ontspanning ook wat fictie te lezen. Zo pak je toch wat eerder een boek, dan je telefoon.

Non-fictie

Als ik de non-fictie boeken moet raten springen The moment of lift en Grip! er bovenuit. Beiden heel verschillend. The moment of lift vertelt het verhaal van Melinda Gates en de oprichting van haar stichting. Ze schrijft over haar ervaringen, bezoeken aan projecten, maar ook haar persoonlijke struggles. Zij ontdekte daarin dat als je een samenleving wilt helpen, je moet investeren in vrouwen. Een ontzettend inspirerend boek!

Grip! daarentegen is een stuk praktischer en gaat over (letterlijk) grip krijgen op je dag, week, jaar en leven. Rick Pastoor werkt zelf bij Blendle en creëerde zijn eigen manier van werken die hij deelt door dit boek. Het mooie hiervan is dat het direct toepasbaar is en je het boek waarschijnlijk ieder jaar kunt lezen en er steeds weer nieuwe handigheidjes uit haalt. Een aanrader voor iedereen die meer rust, ruimte en richting in zijn of haar week wilt creëren.

Wil je ‘Het water komt’ ook lezen? Check dan de Correspondent, zij geven het (e)book gratis weg! https://decorrespondent.nl/hetwaterkomt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s