Home

Gisteren was ik bij een event van NRC Live: De Slimme Wereld. Deels omdat wij in september één van de sponsoren zijn van het Cybersecurity event dat NRC organiseert, maar ook omdat #IoT een superinteressant onderwerp is.

Wij spraken hier al over tijdens mijn studie. In de minor Pervasive Technologies aan de HRO gingen wij al op zoek naar sensoren in de stad (denk aan stoplichten bijvoorbeeld) die door middel van technologie slimmer ingezet konden worden. Je ziet nu steeds meer concrete toepassingen. In de zorg, in retail en industrie. Want de verwachting is, dat tegen 2021 ongeveer 20 miljoen ‘things’ met elkaar verbonden zijn.

Na plenaire sessies van Marcel Kool (Head IoT bij Vodafone Ziggo) en @crassociati over de toepassingen die MIT ziet bij IoT, kwamen drie specialisten hun round table sessie pitchen. Een van die mannen is Wijnand Jongen, oprichter van Thuiswinkel.org. Zijn sessie gaat over Connected stores. Ik ben hier zelf niet bij aanwezig geweest, maar zijn korte pitch wekte wel mijn interesse.

“Big data is the technical soul mate of retail”

Ik zie namelijk steeds vaker dat traditionele winkels offline en online verbinden en dat ik dat zelf als prettig ervaar. Onlangs was ik bij de WE, waar zij een ‘online collectie’ hebben. Die dus per 1 maat in de winkel hangt, ter inspiratie (soort Instagram IRL), en je kunt dit alleen online bestellen. Zo wordt de fysieke winkel een inspiratieportaal. Want inmiddels doet 95% van de Nederlands wel eens een online aankoop.

Ubbo van Emark schreef hier ook al over. IoT gaat de retail radicaal veranderen! Juist omdat het in de retail niet meer gaat om de zgn. transactie, maar om de relatie en de journey. De perfecte match met IoT.

Fokke & Sukke

Fokke & Sukke tijdens NRC Live, 13 april 2017

Ik ben superbenieuwd naar de toepassingen die wij in de toekomst gaan zien. In retail, maar ook in andere verticals.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s