Home

Elk jaar schrijft Peter Mesker de visie van SecureLink op security en networking. Zo ook dit jaar. In zijn visie komt ook de term Internet of Things voor. Een term die ik in mijn minor Brands and Concepts in a world of pervasive technology vaak gehoord heb.

Wikipedia zegt er het volgende over: “the Internet of Things refers to uniquely identifiable objects (things) and their virtual representations in an Internet-like structure.” Deze objecten kunnen van alles zijn en in de toekomst ziet men steeds meer dingen die met het internet in verbinding staan, bewust en onbewust. Ondanks het feit dat de term nu steeds meer opduikt, is het verschijnsel al jaren onder ons. Denk aan de stoplichten die op groen springen zodra je op een bepaalde gedeelte van de weg terecht komt of roltrappen die aan gaan wanneer je er bijna op wilt stappen. In deze pdf lees je nog meer voorbeelden. Van planten die automatisch water krijgen als de grond te droog wordt tot Nike+.

Het gave van Internet of Things is het onbewuste. Dat dingen zo intuïtief gebeuren, dat het je niet meer opvalt, maar dat er wel wezenlijk technologie bij komt kijken. Aan de andere kant is dit natuurlijk ook het gevaar. Dat men geen idee heeft van hoe bepaalde dingen werken en dat technologie niet altijd veilig is (dat is natuurlijk ook waar IT-security om de hoek komt kijken).

Omdat de twee kanten van dit onderwerp tijdens de minor ook naar voren kwamen, werden we gevraagd een manifest te schrijven. Ofwel, onze visie, ons standpunt tegenover pervasive technology en the Internet of Things. Omdat ik het lastig vind om na een paar weken (intensieve) verdieping in een onderwerp direct een keihard standpunt in te nemen, heb ik me vooral gefocust op de keuzevrijheid die je in dit geval hebt. Een punt dat je natuurlijk niet alleen voor technologie kunt aanpakken. Anyway, door op de afbeelding te klikken kan je mijn manifest lezen.

Wat vind jij van deze ontwikkeling en waar zie jij het terug komen? Ik ben benieuwd.

Pervasive technologie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s