Home

Vorige week donderdag was ik bij het B2B Goes Social symposium  Een avond over het gebruik van social media in een B2B omgeving. Drs. Ger Zwartendijk schreef het mooi in zijn voorwoord: “De vraag echter of het gebruik van social media in een business-to-business relevant is, is passe. De grote vraag is hoe!” Helaas kwam het hoe niet erg aan bod deze avond.

Katharine opende de avond en vertelde vooral over de nieuwe business en de veranderingen in het management. Ze schreef er op Marketingfacts een blog over. Han Gerrits, CEO bij Innovation Factory, sprak over zijn Idea Challenge en Sharif Khalladi legt uit hoe sociale online netwerken een rol kunnen spelen in het opbouwen van een business. Jeroen Coenen vertelt na de pauze over de mogelijkheden van Salesforce en Clive Roach, strateeg bij Philips, sluit de avond af met de – naar mijn mening – meest praktische presentatie.

Hoe?

Clive heeft te maken met een grote organisatie en daarbij ook vele consumenten. Wat daar niet kan is “zomaar dingen doen”. Iets wat snel gebeurt wanneer je bezig bent met social media; een tweetje hier, een bericht op LinkedIn, een leuk filmpje op YouTube, maar geen strategie of uitgedachte marketingkalender. Dat kan anders. Oftewel: plannen! Specifieke acties, in specifieke kwartalen met specifieke thema’s, op specifieke kanalen. Dit is in ieder geval voor veel MKB bedrijven heel goed door te voeren en een mooi leerpunt voor mijzelf.

Helaas miste ik het praktische gedeelte en de bruikbaarheid voor de ietwat kleinere bedrijven. Voor inspirerende talks hebben we naar mijn idee genoeg andere kanalen. Anyway, klik gerust eens door naar de links in dit artikel om het een en ander terug te lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s