Home

Instagram is een medium waar ik veel tijd aan besteed (of kwijt ben). En niet alleen ik, want het platform groeide van 4,1 (2018) naar 4,8 (2019) miljoen gebruikers. Het neemt de vierde plaats in van meest gebruikte social media. Op 1 staat WhatsApp, op 2 Facebook en op 3 YouTube.

Iets wat mij de laatste tijd is opgevallen is het aanbod aan trainingen en cursussen op Instagram. Na betaling krijg je toegang tot een afgesloten Instagram account en wordt er via stories, posts en live sessies content aangeboden. Persoonlijk vind ik het een gave ontwikkeling. Als jouw doelgroep zich op Instagram bevind, waarom zou je jouw product daar niet op aanpassen?

JUST.trainwithus

In februari heb ik samen met vriendinnetje Tessa het trainingsprogramma van Maarten en Judith gevolgd. JUST.trainwithus is een initiatief van Maarten en Judith, om hun workouts te delen met iedereen die daar interesse in heeft. 

Tessa en ik hebben 40 dagen toegang tot het afgesloten Instagram account en volgen op die manier een trainingsschema van een maand. Voor elke dag is er een post waar de workouts uitgelegd worden met foto’s, video en tekst. Samen met nog 80 anderen volgen we dezelfde trainingen en onder de posts worden vragen gesteld of tips gegeven. Op 17 maart is er tevens een live trainingssessie bij CrossFit Nultien.

Nog meer voorbeelden…

Er zullen ongetwijfeld veel meer voorbeelden zijn. Ik kom zelf onder andere de Structuurjunkie cursus van Cynthia Schultz tegen. Zij geeft bijna elke maand een zgn. Structuurjunkie Masterclass op locatie, maar productiviteitscursus kun je nu ook via Instagram volgen.

Daarnaast geeft Aranka (van o.a. Fitgirlcode & Jogha) een #Instapreneur cursus op Instagram. In combinatie met een e-book volg je 5 dagen deze cursus. Na die dagen kun je met de opdrachten jouw personal brand inzetten voor het groeien van jouw business en omzet.

Ik ben benieuwd wat er in de toekomst nog meer met het platform wordt gedaan en welke creatieve toepassingen iedereen hier voor vindt. Ik ben in ieder geval enthousiast over deze manier van leren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s