Home

Op uitnodiging van Mark, Business Consultant bij Agium én man van vriendinnetje Patty, mocht ik naar het Agium event ‘van jouw talent, naar gezamenlijke groei‘. Een avond met drinks & bites, en een lezing van Remco Claassen.

Wat het verste van je weg staat, geeft het meeste groei.

Bovenstaande quote van Remco is me het meest bijgebleven van de avond. Dit kwam ook naar voren in de persoonlijke verhalen van Robbert van Adrichem en Stephan Persoon (de directeuren van Agium). Dit was uiteraard geen pleidooi om maar dingen te blijven doen die je nog niet kunt, of je niet comfortabel bij voelt. Want het moet wel je batterij blijven voeden. Maar als je juist in deze zaken (lees: iets uit je comfortzone) je talent en passie kan toepassen, kun je blijven ontwikkelen.

Als je geen plan hebt voor je eigen leven, wordt je ingezet in andermans plannen.

Maar waar wil je dan naartoe ontwikkelen? Want dat is essentieel. Je moet je eigen koers kunnen bepalen, anders wordt je onderdeel van andermans plannen. Remco gaf daar handvaten voor. Volgens hem heb je de onderstaande twee punten nodig:

  1. Kompas intelligentie. In staat zijn om een koers te bepalen waar je gelukkig van wordt. Richtingsbesef!
  2. Energie output. Een potje lef.

En daarvoor is een beetje egocentrisme goud. Als je jezelf niet kent, hoe kan je dan je koers bepalen? En niet onbelangrijk: welke talenten doen jou ‘kwispelen’? Zoek niet alleen naar wat je kan, maar wat je graag doet.

Op mt.nl vind je nog veel meer van zijn tips en deze YouTube video geeft een korte glimp van zijn optreden. Wat mij betreft een aanrader! Als je de kans hebt om hem te horen spreken, … doen!

En als afsluiter een cadeautje van Remco himself:

If it is to be
It is up to me

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s