Home

Soms pakken goede voornemens ook goed uit. Voor 2018 was dit heel concreet: één boek per maand lezen. Of dit gelukt is? Ik heb in ieder geval 13 boeken gelezen in 2018. Per maand waren het er soms meer dan één of ik had meer tijd voor sommige boeken nodig. Overall ben ik tevreden met dit voornemen en zetten we ‘m door naar 2019. Doe je ook mee?

Lees hier mijn reviews over de periode januari tot april en mei tot augustus.

September: Verdrink geen dooie eend van Marry de Gaay Fortman ***

Ik heb het boek van Marry de Gaay in één ruk uitgelezen, al meerdere keren uitgeleend en kado gedaan. Ze vertelt en beschrijft op een prettige manier over haar carrière als vrouw in een mannenwereld met als motto Getting to yes. Het boek bestelde ik naar aanleiding van een interview in NRC. Een aanrader!

Oktober: Dit wordt jouw jaar door Ben Tiggelaar *

Een kleinigheidje van mijn manager: ‘Dit wordt jouw jaar’ (al eerder gekregen dan oktober ;-)). Een boek met 12 hoofdstukken en lessen voor persoonlijke verandering. In een uurtje uit te lezen, niet baanbrekend, maar wel to-the-point. Elk hoofdstuk eindigt namelijk met een aantal belangrijke punten. Je kunt hier zeker wat leer- en actiepunten voor jezelf uithalen. Wil je weten of dit boek iets voor jou is? Check hier het eerste hoofdstuk.

November: MindGym door Wouter de Jong *

Het boek MindGym kreeg ik voor m’n verjaardag. De titel doet al vermoeden waar dit boek over gaat en voor dient: een sportschool voor je brein. Wouter schrijft over het feit dat we proberen goed voor ons lichaam te zorgen (gezond eten, naar de sportschool…), maar dat we vergeten ons brein te trainen. In het boek wordt dan ook per week een stukje theorie en oefeningen in de praktijk aangeboden. Het vergt flink wat discipline en niet elke week ging me goed af, maar er zijn zeker een aantal tips en kleine oefeningen (sit-ups) blijven hangen.

December: Fokking Druk door Thijs Launspach **

In Fokking druk legt psycholoog Thijs Launspach uit waarom we onszelf tegenwoordig vaak over de kop werken en wat je eraan kunt doen om dat te voorkomen. Op een praktische manier vertelt hij hoe je stress het hoofd kunt bieden en meer rust kunt creëren in je leven. Het boek leest lekker weg, want het is gelukkig geen rocket science. Je kunt de tips van Thijs gemakkelijk toepassen. Je moet het alleen wel doen. Kijk ook het college van Thijs bij de Universiteit van Nederland en lees de review van Kilian.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s