Home

Het ene boek leest makkelijker weg dan de ander. Zo is het voor mij op vakantie geen enkele opgave om een aantal uur te lezen, maar is het tussen werk, sport, … etc. door een stuk lastiger om even een boek erbij te pakken. Terwijl dat juist het punt was: wat minder Instagram, wat meer boeken. Er wordt van alles geschreven over waarom het goed is om boeken te lezen. Voor mij is het vooral een kwestie van concentratie (langer dan die Insta Storie…) en ontspanning. Wat is het voor jou?

De afgelopen maanden las ik weer een boek (of meer) per maand.

Mei: Mad Cowboy door Howard Lyman **

Sinds november probeer ik zoveel mogelijk plantaardig te eten. Mede door de documentaire What the Health. Daarom heeft Sietse het boek ‘Mad Cowboy’ besteld. Een verhaal van Howard Lyman: vierde generatie melk- en veehouder, maar nu vegan. Een interessant boek als je geïnteresseerd bent in de health-kant van plantaardige voeding. Ik kan me voorstellen dat als je je nog niet eerder hierin verdiept hebt, de medische termen in het Engels wellicht niet meehelpen. Kijk daarom zeker de bovenstaande docu en Cowspiracy voor wat achtergrond informatie. Op Goodreads staat een uitgebreide review van het boek.

Juni: Talk Like Ted – in progress

In juni ben ik begonnen in Talk Like Ted, maar ik kom er niet lekker in. Hij staat op m’n lijstje om in augustus uit te lezen.

Juli

In juli ging ik twee weken op vakantie. Twee weken camping, lekker weer, heel weinig doen en veel lezen. Ik las daar drie (en een half) boek, geleend van m’n schoonouders. Niet perse boeken die op m’n want to read lijst stonden, maar prima te lezen in een ontspannen setting.

  • Het veilige huis door Nicci French **
  • De laatste dochter door Jane Casey **
  • Geniaal geheim door David Baldacci **

Aug: In het geheim door David Baldacci *

In augustus heb ik de tweede helft van ‘In het geheim’ uitgelezen, een restje van de vakantie. Ik vind het geen aanrader om meerdere boeken van David Baldacci achter elkaar te lezen. De verhalen lijken vaak op elkaar: je wordt heel lang in spanning gehouden en hebt geen idee hoe bepaalde verhoudingen lopen, maar in het laatste hoofdstuk wordt álles duidelijk. Check mijn Goodreads profiel voor deze boeken en klik vooral door naar de openbare reviews.

Next up!

September: Verdrink geen dooie eend van Marry de Gaay Fortman

Naar aanleiding van een artikel op NRC.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s