Home

Mijn goede voornemen voor 2018 is om iedere maand een boek te lezen. Daarbij kwam het voornemen om ook een review van deze boeken te schrijven, maar dat blijkt niet helemaal mijn ding. Om het leuk te houden (voor mezelf) en toch te delen welke boeken ik tot nu toe heb gelezen, deel ik de beste reviews van anderen.

Januari: One minute manager door Kenneth H. Blanchard *

Niet echt een goede start van mijn voornemen. Op Goodreads (het social network voor boekliefhebbers) werd een spot-on review geschreven. Het boek is namelijk op een postcard samen te vatten, maar telt meer dan 100 pagina’s. Short story: zorg ervoor dat je als manager duidelijke doelstellingen met je team opstelt, die in minder dan 250 woorden op papier te zetten zijn. Als men de doelstelling haalt, complimenteer ze dan (binnen een minuut). Indien niet, ‘berisp’ hen dan.

Je voelt het al: niet baanbrekend en het moet bij je stijl passen. Geen aanrader.

Februari: The subtle art of not giving a fuck door Mark Manson ***

Kilian doet mee met de challenge en we proberen elkaar van goede boeken te voorzien. Hij schreef een review over het boek van Mark Manson. Kilian beschrijft het juist: het boek geeft je niet perse een hele concrete handleiding of stappenplan, wat je misschien wel verwacht bij een zogenaamd zelfhulpboek. Het is een boek waar je jezelf zo nu en dan tegenkomt/herkent en op die manier vind je voor jou een toepassing. Ik kan me zomaar voorstellen dat als je het boek vaker leest, je steeds weer andere toepassingen vindt.

Maart: All marketeers are liars tell stories door Seth Godin **

High hopes, maar helaas heeft Seth het niet helemaal waargemaakt. Ik had een iets praktischer boek verwacht. Ondanks dat, geeft het op sommige punten zeker te denken. Hij stelt dat consumenten (dus ook B2B) geen features kopen, maar een verhaal. En dat verhaal moet passen bij hun kijk of de wereld. Daarom is word of mouth nog steeds de best mogelijke marketing. Een lezer op Goodreads heeft het boek samengevat en dat geeft een goed beeld . Scheelt je weer wat pagina’s lezen.

April: De logica van geluk door Mo Gawdat ***

Met 368 pagina’s dik heb ik hier een flinke maand voor nodig gehad. Tijdens het lezen aan het ontbijt en in de avonden op de bank heb ik vaak een pagina of quote op m’n Insta stories geplaatst. Daar kwamen veel reacties op en vragen naar de titel van het boek. Ook Kilian schreef een korte review. Mo probeert geluk te analyseren en heeft het als een formule in dit boek uiteengezet. Hij stelt dat ‘geluk de standaardinstelling is’. Een verademing en een aanrader!

Next up!

Mei: Mad Cowboy door Howard Lyman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s