Home

In april 2012 plaatste ik mijn eerste blogpost. Anderhalf jaar later is het tijd om eens te gaan kijken naar welke van de 34 posts het beter doen dan andere, hoeveel bezoekers er sowieso op mijn blog belanden, enzovoorts.

  • 2012: 581 bezoekers
  • 2013: 950 bezoekers
  • totaal: 1541

Dit betekend een groei van 63% ten opzichte van vorig jaar. Natuurlijk is dit enigszins gekleurd, omdat ik in 2013 al meer maanden bezig ben. Oktober 2012 was de beste maand in 2012 met 165 bezoekers. In deze maand werden 2 posts geplaatst: Muziek voor een betere concentratie en Wat is marketing? #hersenkraker. Juli 2013 was de beste maand in 2013 met 242 bezoekers. Toen werd My best friend Google gepost. Kijkend naar onderstaand lijstje en het feit dat er over de 18 maanden 34 blogs zijn gepost, is het niet gek dat de beste posts in de beste maanden vallen.

De 3 beste posts zijn:

  1. Muziek voor een betere concentratie | 29-10-2012 | 81 views
  2. My best friend Google | 26-07-2013 | 61 views
  3. Data p0rn bij korfbal finale | 21-04-2012 | 54 views

De meeste views komen uit Nederland. België staat op 2 en The United States op 3. Daarnaast wordt het lijstje aangevuld met Duitsland, Engeland en Australië. Dit zijn echter zulke lage getallen, dat dit vermoedelijk foutjes zijn. Ook omdat ik alleen in het Nederlands blog.

De meeste referrers komen via Twitter (318 views). Daarna LinkedIn (98) en een verzameling aan Search Engines (33).  De meeste van mijn posts plaats ik ook op Twitter en LinkedIn, wat dit verklaart. Op Twitter heb ik op dit moment 862 volgers en is bij uitstek het medium om even door te klikken. De LinkedIn shares hebben gevoelsmatig minder dit effect. De term waarop mijn blog gevonden wordt is lisanne meerkerk.

Door het lage aantal (posts, bezoekers, etc.) is er niet altijd iets concreets uit te halen, maar het is leuk om eens terug te kijken. Het blijft een hobbymatig project om me aan het schrijven te houden en het bevalt me zo prima 🙂

xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s