Home

Aan Juniper’s NEW Directions Women Leadership Forum vastgeplakt zat een InnoVAR marketing workshop: The power of video. Deze workshop werd gegeven door Loraine Antrim, co-founder van Core Ideas Communication. Zij gaf ons tips, een strategie en mooie video voorbeelden. Ik heb een aantal van deze tips hieronder uiteengezet:

  • Voeg een video toe aan een persbericht > think like a reporter
  • Gebruik verschillende voice-overs om de video te personaliseren > lage kosten voor veel output
  • Length matters! > video’s van 60-90 seconden worden beter bekeken dan langere video’s > bron
  • Speak the way you talk
  • Begin de video met een hook (een vraag, probleem, statistieken, iets dramatisch) en vertel dan pas je titel/functie

De andere tips en een video-strategie die Loraine met ons deelde maakte wel duidelijk dat het niet altijd perfect hoeft te zijn en 10.000en euro’s hoeft te kosten. Video kan ook door kleine bedrijven effectief ingezet worden. Al met al is YouTube dé tweede grootste zoekmachine, na Google. Om dit als klein bedrijf op te pakken zegt Loraine: creëer een zogenaamd video swat team! Dit hoeft niet altijd een giga team te zijn met pro’s, maar kan zomaar iemand van marketing en sales of juist van it zijn. Zolang je maar een aantal basis zaken onthoudt:

Video trends for EMEA

Luanne Tierney, welke verantwoordelijk is voor Global Partner Marketing bij Juniper Networks, poste vandaag een slideshare preso met video trends for EMEA. Deze presenteerde zij op de jaarlijkse JPAC in Wenen en haar tips wilde ik jullie ook niet onthouden:

  1. Voeg een video aan je email handtekening toe
  2. Stuur een “thank you” video na een event
  3. Gebruik video voor FAQ of “Over ons” onderdelen op je website

Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s