Home

Het internet is een heerlijke plek. Een plek waar creatieve mensen hun werk kunnen laten zien. Ook als ze niet direct de tweede Picasso zullen worden. En dat is misschien ook wel het leuke. Mensen die hun dromen najagen omdat ze nu een podium hebben, die gewaardeerd worden om hun talent, of het nu bewust of voor “de hobby” is.

Één van de bekende verhalen is natuurlijk die van help lize aan een laptop. Lize wilde heel graag een MacBook Pro, maar die heb je niet zomaar bij elkaar gespaard. Daarom tekende zij – na een donatie – iets bij en in de foto die je aanleverde. Hoe hoger het bedrag, hoe mooier de foto. Met deze leuke actie, die zelfs op linda.nl belande, haalde ze €2360 op. Zeker genoeg voor die MacBook Pro. En ook zeker niet gelukt zonder dit online podium.

Op Twitter en Instagram kwam ik laatst nog twee van deze creatieve acties tegen. Leon Römer bewerkt elke dag een profielfoto van een tweep als je hem retweet en Cathelijne (kathuleijnuh op instagram) heeft een – zoals zij het noemt – follower-sketchy-ding. Zij tekent haar volgers met typerende accessoires en doet dat echt heel leuk.

Hieronder zie je drie van de tekeningen die deze creatievelingen maakten. Tof toch?

creative_online

vlnr Cathelijne, Leon, Lize

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s