Home

De applicatie Instagram is niet meer te missen. Op Twitter kan je er al niet omheen en zeker nu de app ook voor Android beschikbaar is, groeit het aantal gebruikers. Na de lancering van de Android app waren er na een week al meer dan 5 miljoen downloads. Samen met de iOS-app zijn er nu al meer dan 30 miljoen gebruikers. Dat zijn getallen waar je niet omheen kunt. Fotografen, amateurs, bloggers, maar ook bedrijven als H&M en Swatch claimen hun plekje in dit netwerk.

De app zelf is fantastisch en daardoor zijn er steeds meer ontwikkelingen die hier op inspelen. Er zijn heel veel leuke app, sites, etc., en ik heb een aantal favo’s.

Statigram

Één ervan is Statigram. Want wat is een netwerk zonder dat je kunt meten? Statigram verteld je jouw love ratetalk rate en spread rate.  Deze rates gaan vooral over follower engagement. Ik heb op dit moment 620 foto’s en 208 volgers. Mijn foto’s hebben 1663 likes en 223 comments gekregen. Ik ben begonnen op 5 juni 2011 en post het meest op dinsdag rond een uur of 4. Mijn favo filter is Amaro. De gemiddelde lifespan van een foto is zo’n 6 uur. Daarna is het steeds minder aannemelijk dat er nog likes of comments geplaatst worden. Onderstaande foto’s kregen de meeste likes:

InstagramPrintagreat

Instagram is vooral digitaal, maar de foto’s zijn juist ook in print zo leuk. Daarom is er Printagreat. Zij transformeren jouw Instagram-foto’s in tastbare pakketjes met 10 of 20 foto’s. Leuk om cadeau te geven, maar ook leuk om zelf te hebben. De foto’s worden op mat papier 10 x 10 cm afgedrukt.

Iris bestelde er een aantal en zegt het volgende: “De kwaliteit is niet helemaal super, er zitten soms wat witte spikkeltjes in, maar het is wel erg leuk om te hebben!”

Instagids

Instagids is dé Nederlandse gids voor de top 100 Instagrammers. Op nummer één staat Eelco Roos die met een foto gerust 8000 likes verzamelt. Een icoon op Instagram en zeker de moeite waard om te volgen. Ben je nieuw en weet je nog niet wie je moet volgen, hier kan je zeker mee uit de voeten. En kijk vooral eens waar je zelf staat!

Instagram for Chrome

Ben je niet elke dag met je telefoon in de weer, maar heb je wel een laptop voor je neus? Dan heeft Tessa een goede tip. Er is nu namelijk een extensie voor Chrome zodat je binnen je browser de Instagram-foto’s van vrienden kunt zien. Je kan ze vanuit de extensie zelfs liken en comments geven!

SnapWidget

Je wilt je Instagram-foto’s vaak niet alleen maar verstoppen in de app, maar ook delen op Twitter en andere media. Daarom is er nu ook SnapWidget voor WordPress. Met deze widget kun je je foto’s weergeven via een simpele code (staat allemaal uitgelegd op de site) die je in een HTML-widget plakt. Zo kunnen ook de bezoekers van je blog genieten van het moois dat je deelt via Instagram.

Have fun!

One thought on “Het moois op Instagram

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s