Home

Vanaf begin februari ben ik bezig geweest met afstuderen en alles wat daar bij komt kijken: lezen, analyseren, schrijven, onthouden, selecteren, schrappen en ga maar door. Het was het meest intensieve onderdeel van mijn studie en daarbij ook het lastigste. Bij zulke grote projecten kan ik een papieren kladblokje erg waarderen. Even wat punten op een rijtje, to-do’s, samenvattingen van onderzoeken, ze blijven gewoon wat beter hangen als je ze even opschrijft. En daarbij hou ik ook van afstrepen, aanvinken, wat dan ook, als het maar progressie aangeeft.

Ik heb daarom aan het begin van mijn afstuderen een Behance Action Journal besteld bij Behance.net (jup, de site waar je creatief werk kan showcasen). Zij geloven in de zogenaamde Action Method om jezelf en je gedachten te organiseren. Door de action steps organiseer je je ideeën en de dots die het papier vullen zorgen voor een fijne schets-omgeving voor creatievelingen. Ik heb het gebruikt om to-do’s op te schrijven, te brainstormen, onderzoeken samen te vatten en gedachten uiteen te zetten. Het is lekker om even terug te bladeren en tevens af te vinken wat je gedaan hebt. Zo kun je je eigen progressie in de gaten houden en tevens een geheel onderzoek in één “boek” bundelen.

De Action Journals zijn er in Pantone® oranje 151U en blauw 629U en kosten $17,50. Naast journals zijn er ook books, pads, stickers en action runners. Behance is snel met bezorgen en alles wordt netjes afgehandeld. Naast dat is het fijn papier en heel prettig om mee te werken. Ik heb binnen een aantal maanden meer dan 60 pagina’s benut en heb er veel aan gehad. Ondanks het feit dat ik het liefst alles digitaal en online heb, werkte dit goed voor me. Het is aan te raden!

Behance Action Journal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s